Maiken

Kårdal

Tvangsinnlagt.. på skolen

Man tar utdanning så man skal kan bli det man ønsker gjør man ikke? Man velger en linje og en vei å gå, og jobber for å klare dette så man får drømmejobben? Ikke jeg, jeg gjør dette fordi jeg må. Jeg har virkelig null interesse for skole og sånn har det alltid vært fra min side. Jeg husker at allerede på barneskolen sa jeg at jeg skulle droppe ut og ikke gå ungdomsskolen. Jeg nektet flere år på skole, men jeg måtte jo nesten bare? Etter 10 år så kunne jeg vært ferdig, men uten noen som helst utdannelse, hvor ville jeg egentlig endt opp? Jeg måtte bare velge en linje, for jeg må bare ha ett eller annet på meg.. 

Det høres nok teit ut men det er sannheten, jeg valgte å gå Helse. Hvorfor? Kun fordi folk sa det var lett, det var en av de letteste linjene. Jeg nektet å gå studie da det er alt for mye skolearbeid og bare sitte ved pulten. Etter helse tok jeg Barne -og ungdomslinjen og dette var og  da kun fordi det var enten å jobbe med barn eller eldre. Ikke ønsket jeg noen av delene, men jeg måtte velge en av de så barn virket no gøyest.

Nå går jeg siste året, påbygg, og det er jævlig.. Det er bare å sitte på stolen sin og skrive. skrive, skrive, skrive, pugge, pugge, pugge. Enten er det prøver eller presentasjoner, eller så er det å forberede seg til det. Ja jeg er fullt klar over at sånn er det og jeg valgte det selv. Jeg følte bare at jeg ikke hadde noe valg. Jeg har null peiling på hva jeg skal bli, men jeg må nesten ha noe form får utdanning på papirene. Jeg gleder meg så sinnsykt til å bare bli ferdig med dette siste året nå. Eneste er at tanken på at jeg ikke får fagbrev i noe og ikke har noe gode karakterer på kortet suger.. Jeg kan si det for jeg skammer meg ikke over å ha dårlige karakterer, jeg vet det er min feil som ikke leser nok eller øver. Men jeg klarer det bare ikke, jeg har aldri likt skole og er så møkk lei at bare jeg får en 2er så jeg har stått i faget og gjennomført alle 13 årene er jeg fornøyd.INSTA: @MaikenKardal
SNAP: @Maiken.Kardal
KONTAKT: mkkd.blogg@gmail.com

planleggergraviditet

12.01.2017 kl.21:58

Bra og nyttig innlegg! veldig fint design på bloggen din <3

Birgitte Østby

12.01.2017 kl.22:33

Påbygg er veldig nyttig om du tenker å studere videre, gikk det selv og synes det var gørr. Men jeg tok dette etter læra og da slapp man unna noen fag. Du har et halvt år igjen, stå på videre. Dette får du til! :)

Maiken Kårdal

12.01.2017 kl.22:35

Birgitte Østby: Takk for fin komentar, jeg har inge planer om å studere videre. Skal nok holde ut siste halvåret :)

Birgitte Østby

12.01.2017 kl.22:38

nei du sier kanskje det nå, men du kan alltid endre mening :D Høyere utdanning åpner mye og kommer til å gjøre det. Jeg har medstudenter i 40 og 50-årene så det er aldri for sent! :)

Victoria Larsen

12.01.2017 kl.23:49

Veldig nyttig innlegg, og det er jo ikke galt å føle det slik. Jeg håper du klarer deg igjennom det siste året og at du finner det som passer deg! :)

Emily

13.01.2017 kl.23:56

Dette er absolutt ikke ment som noen kritikk, men dette syntes ikke jeg er noe å klage over. Greit at skole er kjipt, og at det føles påtvunget. Men igjen viser tankegangen din hvilke verden vi lever i. Her sitter vi i Norge og klager over at vi føler vi må på skolen, når krig og sult herjer andre steder i verden. Drar man til Afrika og spør barn hva de aller helst ønsker seg, så svarer flesteparten skole. Vi burde sette pris på at vi får en gratis utdanning. Det er tross alt dette mye av skatten både foreldrene dine, og seinere du, skatter til. Sett heller pris på at du har mulighet til å ta en utdanning, og gjør det beste ut av det.

Maiken Kårdal

15.01.2017 kl.18:31

Emily: Jeg ser helt klart hva du mener og den forstår jeg. Men samtidig så er jeg veldig sånn selvom de har det verre så kan vi få klage også. Sier ikke at dette er et verdensproblem eller helt forferdelig men hvordan JEG føler det, utenom det er jo selvsagt skol kun en positiv ting og vi skal være glad som får gå på skole :) Jeg tenker mer på det problemet her med at vi sliter når det kommer til å skaffe jobb om man ikke har rett utdanning :)
Skriv en ny kommentar
hits